Overvejer du at købe elbil? Hvad med et samlelån?

Dette indhold er sponsoreret

Elbiler er nye, smarte og miljøvenlige, men de kan også være lidt dyre sammenlignet med benzin- eller dieseldrevne biler. Du kan undersøge priser på lån til elbiler her. Har du i forvejen andre lån, kan du overveje et samlelån, som kan spare dig lidt penge, og give en fast rente. Læs mere om elbiler og lån til køb af dem her.

Fordele ved en elbil

Den første fordel kan du mærke på din pengepung. Det er nemlig billigere, at oplade en elbil end det er, at forsyne en benzinbil med brændstof. Derudover vil værkstedsregninger typisk være lavere, ligesom der er afgiftsfordele. Du kan også klappe dig selv på skulderen, og have god samvittighed, hvis du vælger elbilen frem for den traditionelle brændstofdrevne bil. Den er nemlig bedre for miljøet, da den udleder langt mindre CO2, når den er i drift. Det skyldes bl.a., at energien i en elmotor udnyttes bedre end energien i fx en benzinmotor. Dog er selve produktionen af elbiler lidt tungere klimamæssigt end en benzinbil. Hvor klimavenlig en elbil er, afgøres også af, hvor den kører rundt. I lande, hvor elektricitet i høj grad kommer fra kul, er den mindre miljøvenlig end de lande, hvor elektriciteten kommer fra grønne energikilder, såsom vind- og vandkraft.

Få et samlelån

Ved lån til elbiler kan du mange steder få et såkaldt ‘grønt billån’, som kan spare dig for en hel del penge i forhold til et lån til en benzin- eller dieselbil. Det kommer an på låneudbyderen, hvor meget man kan spare på lånet ved at købe en elbil. Når du tager lån til elbil, er det vigtigt, at være opmærksom på især lånets ÅOP, som dækker over de årlige omkostninger i procent. Her medtages nemlig renter og andre omkostninger, som har stor betydning for, hvor dyrt lånet vil blive. Man skal nemlig ikke kun kigge på selve det beløb, der lånes, men også tænke på renterne. Et samlelån kan være en mulighed for dig, der har flere lån. Her kan du oftest spare penge ved at køre alle lånene sammen, og få en fast rente. Det giver også et fornyet overblik over lånene. Typisk kan du henvende dig til en låneudbyder, og bede om et uforpligtende tilbud. Så kan du ud fra din økonomi vurdere, om det giver mening. Husk også, at du kun bør købe en bil, hvis du vurderer, at din eller jeres økonomi kan bære lånet til bilen.